Privacy


Privacyverklaring

Beansbag respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site (https://www.beansbag.nl) en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wanneer je onze website bezoekt, verzamelen we verschillende persoonsgegevens voor verschillende doeleinden. Hieronder wordt uitgelegd welke gegevens wij verzamelen, voor welke doelen, hoe wij de gegevens krijgen, wat je rechten zijn en hoe je deze kunt uitoefenen.

Persoonsgegevens en gegevensverwerking

Om je een goede en persoonlijke service te kunnen bieden, hebben we enkele gegevens van je nodig. Als je je bij ons inschrijft, worden onder andere je naam en (e-mail)adres opgeslagen. De gegevens komen direct bij ons binnen en worden ook opgeslagen op de mailserver van onze hostingpartij. Wij verwerken drie soorten gegevens: identiteits-, betalings- en verkeersgegevens.

Identiteitsgegevens

Identiteitsgegevens verwerken wij voor administratieve en commerciële doeleinden, zoals het verwerken van jouw bestelling (administratief), de bezorging van je bestelling op het door jou gekozen afleveradres (administratief), eventueel het kunnen doen van, eventueel gepersonaliseerde, aanbiedingen en acties of het verstrekken van voor jou relevante informatie of nieuwsbrieven (commercieel).

Dit zijn de identiteitsgegevens die wij verwerken:

Voor- en achternaam
Eventueel bedrijfsnaam
Land
Staat en huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoonmummer
Emailadres
Eventueel ander bezorgadres

De bestelgegevens gebruiken we om jouw bestelling te verwerken en het pakket zo snel mogelijk bij je te bezorgen. Je e-mailadres kan hierbij handig zijn wanneer er, bijvoorbeeld, iets aan de hand is met het pakket. Het e-mailadres dat je hier invult, wordt niet gebruikt voor marketingdoeleinden.

Wanneer je jezelf registreert voor de nieuwsbrief kan je e-mailadres wel gebruikt worden voor marketingdoeleinden, maar alleen voor ons bedrijf. Wanneer je jezelf voor de nieuwsbrief af wilt melden, kan dit altijd via een link in de nieuwsbrief. Je gegevens zullen niet worden verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden.

Betalingsgegevens

Betalingsgegevens verwerken wij voor administratieve doeleinden zoals de betaling van je bestelling. Bij registratie van betalingsgegevens noteren we alleen de betaalwijze. Uiteraard worden bankgegevens niet opgeslagen en is elke betaalmogelijkheid beveiligd.

Verkeersgegevens

Bij verkeersgegevens kun je denken aan het registreren van een IP-adres, het installeren van een cookie, het registreren van het klikgedrag en het analyseren van je navigatie op onze website. Met de verkeersgegevens analyseren we het surfgedrag van onze bezoekers. We bekijken hoe de navigatie wordt gebruikt, welke pagina’s worden bezocht en welke artikelen worden besteld zodat we hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en digitale nieuwsbrieven) kunnen verbeteren.

Cookies

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies. Cookies zijn kleine stukjes informatie die door jouw browser worden opgeslagen op jouw computer. Beansbag.nl gebruikt cookies om je te herkennen bij een volgend bezoek. Cookies stellen ons in staat om informatie te verzamelen over het gebruik van onze diensten en deze te verbeteren en aan te passen aan de wensen van onze bezoekers. Onze cookies geven informatie met betrekking tot persoonsidentificatie. Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, of bij herhaald bezoek nadat de cookies door je zijn verwijderd, wordt er een melding getoond (cookie-akkoordverklaring of cookie consent) waarin je wordt geïnformeerd over de cookies die wij gebruiken. Op het moment dat je verder klikt op onze website, geeft je ons toestemming om, afhankelijk van de gekozen instellingen, alle cookies en plug-ins te gebruiken zoals omschreven in de cookie-akkoordverklaring en deze privacyverklaring. Wij hebben geen controle op wat de aanbieders van bovenstaande applicaties zelf met de cookies doen. Voor meer informatie over deze applicaties en hoe zij met cookies omgaan, zie de privacyverklaringen van deze partijen (let op: deze kunnen regelmatig wijzigen).

Als je ons toestemming geeft via de cookie-instellingen, worden cookies van de Google Analytics gebruikt. Je kunt jouw browser zo instellen dat je tijdens het winkelen bij Beansbag.nl geen cookies ontvangt. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website dan niet meer optimaal werkt.

Bewaarperiode

Je gegevens worden voor langere tijd door ons bewaard, maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling je gegevens langer moeten bewaren. In principe worden je gegevens opgeslagen tot je zelf actie onderneemt.

Verwerkers die jou gegevens ontvangen

De persoonsgegevens die wij ontvangen worden tevens verwerkt door en opgeslagen op de servers van de onderstaande bedrijven:

  • Bedrijven voor hosting website en email
  • Newsletter (nieuwsbrief)
  • Google (analytische gebruikersgegevens)

In de noodzakelijke gevallen zijn hiervoor verwerkersovereenkomsten vastgelegd.

Rechten

Je hebt het recht op inzage, het recht op rectificatie, het recht op het indienen van een klacht via de Autoriteit Persoonsgegevens, het recht op overdracht en het recht op het stoppen met het gebruik van gegevens. Hiervoor kun je via e-mail of telefonisch contact met ons opnemen. Het gebruik maken van deze rechten kan uitsluitend via e-mail. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op je verzoek. Wij willen je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Beveiliging

Er worden van je persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Jouw gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software van ons en van de eerder genoemde verwerkers. De apparaten die wij gebruiken om je gegevens te openen zijn elk zelf ook beveiligd met beveiligingssoftware, een wachtwoord en/of vingerafdruk.

Ons bestelproces, onze contactformulieren en de online betaalmogelijkheden zijn beveiligd. De pagina’s zijn beschermd met een beveiligde SSL-verbinding, waardoor je gegevens versleuteld worden verzonden. Wij verstrekken je gegevens enkel aan de maatschappij die het betalingsverkeer faciliteert. We verstrekken je gegevens niet aan derden, behoudens voor zover wet- en regelgeving ons hiertoe verplichten. De gegevens worden uitsluitend voor de in deze privacyverklaring omschreven doelen gebruikt.

Datalekken waarbij de persoonsgegevens gevaar lopen, worden, indien mogelijk binnen 72 uur, gemeld aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Lukt dat niet, dan zal een verklaring gegeven worden voor de vertraging. Zowel de aard van de inbreuk als aanbevelingen over hoe mogelijke negatieve gevolgen beperkt kunnen worden, moeten gemeld worden aan de betrokkene(n) en aan de Autoriteit Persoonsgegevens. De meldplicht is niet van toepassing als het onwaarschijnlijk is dat de inbreuk een hoog risico inhoudt voor de rechten en vrijheden van natuurlijke personen.

Indien je nog vragen mocht hebben over de Privacy Policy van Beansbag dan kun je contact met ons opnemen. In geval wijziging van onze Privacy Policy nodig mocht zijn, dan vind je op deze pagina altijd de meest recente informatie

 

Warnsveld, 30 november 2018